Abborrområgmacka
(...eller blir det tre r där?
nej abborrrom kan man väl inte skriva?)
två romstinna nypilkade abborrar
2 msk vetemjöl
2 msk rödlök
1 msk citronsaft
1 nypa salt
en smörklick och en stekpanna
...dessutom behöver du nyfikenhet och experimentlusta.
Ett par rågbröd är också bra att ha hemma.
Kläm rommen ur rompåsarna. Vispa med gaffel och ta bort eventuella hinnor. Rör ner mjöl och övrigt. Stek minibiffar. Lägg på rågbröd och ät.
Gott! Jag lovar!
Har fått en ny bok. Luonnosta lautaselle (Från naturen till tallriken) med 53 växter och 80 recept. Författare: Anne Maehlum, Nina Dreyer Hensley och Jim Hensley. Ja, det är en översatt bok från norska. Orginaltitel: Fra naturens spiskammer. Översatt av Jenna Pahlman. Utkom i Norge år 2016 och år 2017 i Finland. Förlag: Tammi. Har bara hunnit bläddra flyktigt i den än, men den verkar vara riktigt fin! Och i det stora hela har vi samma växter här som i Norge. Snart har vi våren här med alla vilda vårprimörer!
(Ja...abborrarna som rommen kom från, blir goda mumsbitar de med förstås! Filea och stek ..och gör en smörgås till.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar