25 februari 2018

Bönburgare på Östersjön. Tummen upp eller tummen ner?


Mariestad - ett Spendrups öl,
passade bra som måltidsdryck till burgaren.

På Stockholmskryssningen vi nyligen var på åt vi smörgåsbord på hemfärden. Många riktigt goda smakkombinationer blev det. Bjärekyckling med lingon  i kombination med inlagd svamp var en oväntat god kombination t.ex. 

På ditresan åt vi enklare. Hamburgare på Ocean grill (Viking Line, Mariella). Tog en en vegetarisk burgare med en biff av svarta bönor. Eller egentligen var det en veganburgare då den varken innehöll  ägg eller mjölkprodukter. När ägget lämnas bort i vegetariska biffar blir konsistensen tyvärr lätt för grynig och "biffen" blev väldigt smulig. Ett majonnässurrogat vid sidan om burgaren vann inte "äkta majonnäs" i smak, (borde väl ha bett om äkta vara då detta bara smakade "skumt skum"... ) men i det stora hela var det ändå en god burgare. Spiskummin i biffen gav den typisk falafelsmak. Avokadocremen som hörde till var supergod, likaså den picklade rödlöken och tomatsalsan. Lite dumt att många ställen som numera bjuder på köttfria burgare bara satsar på just veganburgare ("Så de passar precis alla dem som ej önskar köttet") och inte gör skillda vegetarian- och veganvarianter. Jag tycker definitivt att biffmassan bör innehålla ägg och majonnäsen likaså. Så är jag inte heller vegan utan allätare som väldigt gärna äter vegetariskt... inklusive ägg med andra ord.

Trots sina små brister fick den ändå tummen upp. Eftersmaken bra och mätt blev man. Serveritören proffsig, glad och trevlig. Som det ska vara!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar