21 februari 2018

Fyllda paprikor med ruccola



Ett till gott "sportlovsmattips" kommer här.

Fyllda paprikor med ruccola

1 hel stor ekologisk paprika* per person

Fyllning:
300 g köttfärs
150 g champinjoner eller annan svamp
en liten gul lök
1-2 klyftor vitlök
1 tsk fintskuren chili
2-3 msk tomatpure
3-4 dl förkokt ris ( kanske en rest från dagen innan?)
svartpeppar, örter, lite salt

riven ost

ruccola några nävar samt liten skvätt sesamolja och vinäger.

Lägg ugnen på grillläget. Halvera paprikorna (det blir två halvor/pers). Lägg paprikorna i en form och grilla dem i ugnen medan löken, köttet och svampen steks. Blanda i det förkokta riset, tomatpure och kryddor. Ta ut paprikorna ur ugnen och fyll dem med massan och toppa med ost. Gratinera. Innan servering toppa med ruccola som fått lite stänk av sesamolja och vinäger. Riv ytterligare lite ost över.

(...och köttet kan naturligtvis bytas ut mot något vegetariskt alternativ, förkokta linser, bönor, "nyyhtökaura" eller vad man vill. Likaså kan riset ersättas med korn, kuinoa, spelt... eller vad man råkar ha till hands).


(* använder alltid ekologisk paprika då de konventionellt odlade påstås ha så höga spår av bekämpningsmedel i sig)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar