24 maj 2018

Fint från förr - 40-tal/ 50-talTill vänster, tillbehör av trä! Till höger plast.


Säg, är det inte lite fint att det finns varumärken bland köksmaskiner som bara fortsätter och fortsätter med samma modeller!

Visst är det otroligt att delarna till den gamla hushållsassistenten (modell från 1940-50 talet!!) passar i maskinen inköpt nångång på 2000-talet och vice versa. Otroligt också att de redan hade såna här assistenter då.
Den gamla "degknådaren" och "degskrapan"  är av trä!  Den betydligt nyare, av plast. Precis samma design och funktion trots det skiljer 70-80 år mellan dem! Använder nu de moderna plast men i den urgamla maskinen. Då 2000tals varianten fick nåt fel... med startknappen  (går kanske att fixa). Måste tillägga att jag inte är sponsorerad av varumärket vars namn börjar på E och slutar på x men kunde inte låta bli att visa upp mitt "urgamla" nya tillskott i köksmaskinparken). Själva maskinen funkar bra men har bara två lägen. On/off. Så full fräs eller inte alls. Full fräs betyder att mjölet virvlar runt rejält och man nästan riskerar få mjöldammlunga.

Visp"systemet" annorlunda då än nu (bättre nu) men fick också finfina tillbehör som kvarn och rivjärn i metall. Evighetsgrejer! Kör med blandad mix i "maskinparken" nu ett tag i mitt lilla jobbkök, 50 tal får möta nutid och bra går det. Såsmåningom ska vi ändå investera i en ny (eller fixa i skick 2000-tals modellen) men tills dess får detta duga. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar