20 november 2022

Första snön och kålpastejer med feta



I natt hade den första snön pudrat marken vit. Som lunch åts en smaklig kålpastej. Kål är en billig, god och nyttig ingrediens nu i novemberköket.

500 g smördeg

Fyllning

150 g vitkål och andra finstrimlade grönsaker

(t.ex morot, rödlök, paprika och sockerärt)

100 g fetaost

1 dl kokt havre-risblandning

salt

peppar

curry

1 msk fint skuren koriander

några nypor chiliflakes 


Skär smördegen i utkavlade rutor. Koka havre-ris blandning (koka lite mer på en gång så kan man äta lite mer ris vid sidan om (se bild). Fräs vitkål och grönsaker med olja och kryddor. Blanda ner den kokta risblandningen. Skär fetaosten i mindre bitar och vänd även ner den. Fyll hälften av smördegsrutorna med blandningen och lägg över lock av andra hälften av degen. Nagga kanterna med gaffel. Pensla med ägg och strö över lite sesamfrön. Grädda 15 minuter i ugn. ca 200 grader.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar