4 november 2022

Lammfärslasagne fick avsluta veckan



Lammfärslasagne

12 lasagneplattor

400 g lammfärs

680 g ekologisk tomatsås

2-3 klyftor vitlök

2 tsk torkad rosmarin

2 msk torkad svamp (pulver av svart trumpetsvamp & kantarell, kan lämnas bort om man inte har eller lägg med en liten burk inlagda skivade champinjoner. Svamp ger så god smak!) 

svartpeppar & salt 

3 dl matlagningsgrädde

ca 1-2 dl riven cheddarost

Några färska tomater i skivor.

Färsk spenat.

Lite olja till formen.


Olja in en ugnsform. Stek färsen och blanda med tomatsås, finhackad vitlök och kryddor. Låt koka en stund. Varva lasagneplattor med lammfärssåsen lager på lager.

 I stekpannan hälls sedan grädden och osten. Låt koka ihop till en krämig ostsås under omrörning. Häll ostsåsen över lasagnen och garnera med tomatskivor. Lägg lasagnen  i ugnen (180-200 grader) ca. en halvtimme. 

Ät & njut. 

Lasagnen serverades toppad med en stor näve färsk spenat.

Trevligt veckoslut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar