"Skriet" från livsmedelskonsumeten. |
Matpriserna har gått upp den senaste tiden. Det kan krävas en del planering nu om man vill hålla nere på utgifterna.
Vad är förmånligt? Vad åt man förr? Vad äter man under kristider? Hur vända på slantarna så man ändå kan äta gott och näringsrikt?
Själv tycker jag att gröt kunde uppskattas mer än det görs idag. En eller kanske två portioner gröt med bär och en smörgås till och man håller sig mätt länge. Har man tid kokas gröten av korn eller spelt annars tar man någon snabbare variant som havreflingor eller kanske en gröt på flera sädesslag.
Annat billigt? Kål, bönor, rotsaker... Ärtsoppa med pannkaka minst nån gång i månaden. Soppor överlag är billigt.
Jaga specialerbjudanden och jämför priser. Plocka bär och svamp. Odla själv om möjligt.. Släng inte mat som blivit över. Rester kan man göra så mycket gott av.
Vad gör du för att spara in på matutgifter under 2023?
Men innan vardagen igen tar vid ska vi fira nyår! Tänker bland annat bjuda på glöggkokta päron och använda bort den sista flaskan glögg.
Gott Nytt År!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar