Gott med en mättande soppa som lunch - kapris ger den "det lilla extra" |
En god soppa till lunch med rotsaker och bönor, tomat, purjo och chorizo är gott en kall vinterdag. Några teskedar kapris ger det "lilla extra". Korven steks på sidan om så det är bara att välja om man vill ha en bönsoppa eller en bön&korvsoppa. Lättast så så behöver man inte koka skilda soppor om någon vill undvika kött.
Receptet (för 4 pers)
5-6 medelstor potatis
1 morot
1 bit palsternacka
en bit purjolök
1-2 vitlöksklyftor
ca . 7 dl buljong
2 burkar konserverade passerade tomater (vi hade en med gula tomater, en med röda)
2 chorizokorvar
1 burk förkokta stora vita bönor
salt & peppar
1-2 msk vinäger
2 rågade tsk kapris
creme fraice
Koka rotsakerna i buljongen. Stek korven och löken vid sidan om. När rotsakerna kokat nästan klart häll med tomat, vita bönor och kapris. Avsmaka med salt och peppar. Tillsätt lite vinäger. Låt koka klart och servera soppan med ett gott bröd. Toppa portionerna med korv & purjo och en klick creme fraice.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar