Batat skuren i klyftor, en god ugnspotatis, paprika och broccoli fick bli huvudrätten som åts häromkvällen. En god sellerisallad och en chilijoghurt passade bra med grönsaksplåten.
Börja med potatis och batat. De kräver längre tid än paprika och broccoli som bara är med på slutrakan i ugnen. Som kryddor färsk rosmarin, vitlök och rökt paprikapulver. Salt och peppar. Lite olja ringlas över. Beroende på ugn kan tiderna variera.
Sellerisallad
En burk riven inlagd rotselleri
1 syrligt grovt rivet äpple
1 burk creme fraice
Salt, peppar, 1 msk majonnäs
Blanda sellerin, äpplet och créme fraiche och låt blandningen rinna av i en sil så den blir fastare till konsistensen. Rör ner salt och peppar samt majonnäs. Häll upp i en serveringsskål. Låt stå svalt innan servering.
Chilijoghurt
2dl naturell jogurt blandas med en bit finhackad chili, en vitlöksklyfta, örtsalt, och en nypa socker (alternativ: blanda bara jogurten med 1-2 tsk siracha, rör om.)
Om man vill ha mer protein serverar man bönor, fisk, kött eller något annat till. (Vi åt sill från julen som förrätt).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar