![]() |
Mesost & kantarell - god smakkombination! |
Jag har älskat norsk mesost (brunost) ända sen den dag då jag som barn smakade på osten under en av våra rundresor i Norge. Den har kommit att bli en rätt sällsynt men ändå återkommande "lyx" på frukostbordet. Tillsammans med persilja får man dessutom i sig en liten järndos (ät några havtorn, vinbär eller drick apelsinjuice till för bra järnupptag med hjälp av c-vitaminet).
Just nu har vi en brunost i kylen🤎. Prövade smakkombon mesost och kantarell. Kan varmt rekommendera!
Havtornsåret har varit bedrövligt, så det blev inte mycket havtornsplock i år då hanplantan torkat bort. Nu har en ny hanplanta planterats. Kanske man borde köpa ännu en för att säkerställa framtida skördar? Nå Björnbärsbusken som levererat lite de senaste åren dignar nu istället av bär och lingonen mognar i skogen.
Äppeåret dåligt, så inget musteriprojekt som i senaste år men "det är så det är i år"...
- Det varierar, årens skördar ser olika ut.
Kvällarna är ännu varma och sköna, perfekta för stunder utomhus. Man hinner t.om till svampskogen ibland efter jobbet trots kvällsmörkret börjar komma allt tidigare. På kvällarna samlas också stora flockar med gäss, som gör sig redo för den långa resan.
Hösten är vacker. Njut av stunden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar