igen. Det blev trerätters igår på en vanlig måndag! Så kan det gå om jag inte får kocka tillräckligt på veckosluten=). Denna gång en helt vegetarisk trerätters.
Förrätt: Sallad på strimlad morot och palsternacka,apelsin och maskros-timjan vinägrett
Varmrätt: Svamprisotto med siitake och svart trumpetsvamp
Efterrätt: Fattiga riddare med blåbär, jordgubbar och vispgrädde
Torkad maskros såldes under benämningen maskros-te men blir fint och ger god smak i vinegrätt eller annan salladsdressing. I sommar måste man nog börja ta tillvara maskrosorna och torka själv! (Bilderna blev inget vidare då jag använde vår sämre kamera...)
Vinägretten: 1/2-1dl matolja, 2-3 msk vitt vinsvinäger, en nypa salt, en nypa socker, 2 tsk torkad maskros, 1 tsk torkad timjan. Låt rotsaksstrimlorna dra i vinägretten.
Risotton, ja den ger jag inget exakt recept på här och nu men bestod av risottoris, siitakesvamp, en näve svart trumpetsvamp, lök, en skvätt vitt vin, grädde, parmesan, persilja...
Fattiga riddarna: torkat bröd som fick ligga i äggmjölk smaksatt med vaniljsocker och kanel. Stektes i stekpannan. Vispad grädde och bär till.