Vad kan väl vara mer 70-tal än en köttfärslimpa? Receptet direkt från en receptkortssamling från 70-talet. Vem minns inte de där lådorna som ens mamma hade med små kort radade. De kom med posten, några kort per gång. Rätter i olika kategorier. Det här kortet nr.8. "Varianter med köttfärs", fylld köttfärsrulle, fick jag av min mamma häromdagen. Hon bjöd nämligen på detta ganska nyligen och jag tyckte det var så gott! Nu hade hon skrivit av receptet och donerade kortet till mig. Borde jag kanske fråga om jag kunde få hela lådan? Där finns säkert många "retrorätter" som kunde tas till heders.
Receptet:
300 g nötfärs
100 g fläskfärs
2 kalla kokta potatisar
1 ägg
2 dl vatten
salt, vitpeppar
smör el. margarin till fatet
fyllning:
100 g bacon
1 liten gul lök
1 äpple
1 knippe persilja
mosa potatisen och blanda med färsen, ägg, vatten och kryddor efter smak. Bred ut färsen på en vattensköljd skärbreda eller smörpapper. Finhacka bacon, lök, äpple och persilja. Bred ut på färsen och rulla sedan som en rulltårta. 45 min i ugn 175 grader utan att späda eller ösa.
Serverade med klyftpotatis och rysk saltgurka till. (Sallad som förrätt).
100 g fläskfärs
2 kalla kokta potatisar
1 ägg
2 dl vatten
salt, vitpeppar
smör el. margarin till fatet
fyllning:
100 g bacon
1 liten gul lök
1 äpple
1 knippe persilja
mosa potatisen och blanda med färsen, ägg, vatten och kryddor efter smak. Bred ut färsen på en vattensköljd skärbreda eller smörpapper. Finhacka bacon, lök, äpple och persilja. Bred ut på färsen och rulla sedan som en rulltårta. 45 min i ugn 175 grader utan att späda eller ösa.
Serverade med klyftpotatis och rysk saltgurka till. (Sallad som förrätt).