10 oktober 2010

Biff Finlandia

..eller Suomi-pihvi, vill jag idag presentera. Så Tarja, om ni behöver ideér till buffén på självständighetsfesten  får ni gärna kopiera denna;) Eller...borde jag ta patent? Börja sälja "Suomi-pihvi" i större skala. Kanske grunda en Suomi-pihvi-kedja. (Ps. Observera att jag inte glömt Åland!)



Älg-måttet skulle ha krävt älgkött, 
Något att bjuda turister på.
Lätt att få barnen engagerade!

Tryckte ut figurer,
lyfte med stekspade,
över till stekpanna.
Lättare kanske att 
trycka ut direkt på plåt
och steka i ugn... 


"Mamma nu äter jag 
upp Finland..." 

Ingredienser i dessa biffar var malen fårstek, ramslök, skorpmjöl, ägg, salt, peppar.
Som medhjälp hade jag en ung ivrig mästerkocklärling. När pepparkaksmåtten kom fram blev köksjobbet genast intressantare;). En annan idé: Suomi-biffarna kunde gå på export till finländare bosatta utomlands. Eller de kunde bli en trevlig variation till dagens skolmatsbiffar kanske? Utan suspekta tillsattsämnen. Kanske en ny kampanj borde köra igång. Tja, den kunde heta: "Biff Finlandia till Finlands barn.", -med enbart inhemska ingredienser.Och 5-6 ingredienser på innehållsförteckningen istället för 15-20.

3 kommentarer:

Christian Tikkanen sa...

Applåder applåder och åter applåder, vad mera kan jag tillägga en att applådera mera... =) Vidareutveckla det där och skaffa dig flera formar med olika länder så får du en bataljon av landssmaker i dina formar. Och dina Finlandia biffar skulle verkligen vara en variation till skolmaten. H: C.

M sa...

Tack=)=) Finland har tacksamma former, Norge skulle se lite väl mager ut;) och de stackars ålänningarna måste nog äta av riket för att bli mätta;)

Christian Tikkanen sa...

=) =)... Jo, ha ha haaa ganska sant, om vi ser på saken ur den synvinkeln. =)

Skicka en kommentar