30 december 2010

Nyårsdessert - Parfait!

Blåbär-gröna vinbärsparfait med pepparkaka
Pepparkakstipset fick jag från Malins mat där hon hade ett recept på lingonglass.


Blåbär-gröna vinbärsparfait med pepparkaka


3-4 äggulor 
1 dl socker
3 dl naturell yougurt
2 dl  vispgrädde 
2 dl gröna vinbär (el, röda)
2-3 dl blåbär 
2 dl pepparkakskross 

Vispa äggulor och socker över vattenbad. Låt svalna. Vispa grädden. Rör ner yogurten i ägg-sockerblandningen och vänd sedan försiktit ner den vispade grädden. Lägg vinbären i en form varva sedan med parfaiten, pepparkakskross och blåbär. Frys in. Stjälps upp i god tid innan servering. 
En "Ouna-astelpaju puree-parfait" finns också i frysen förtillfället. D.v.s en äppel-havtornspure-parfait. En ekologisk affär med estniska produkter har nyligen öppnat dörrarna här i närheten. De har en hel del intressant. Kombinationen äppel-havtorn t.ex. Det kunde man ju själv pröva på något år bara havtornsbuskarna vuxit till sig... Gjorde parfaiten enligt receptet ovan men bytte ut bären mot puren som blandades ner i ägg-jogurt-gräddmassan. Tog väl...3-4 msk pure ungefär. Och lämnade bort pepparkakorna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Snygg! Smakade säkert fräscht och gott med bären och yoghurten.

Christian Tikkanen sa...

Mums filibabba va gott.

M sa...

Gröna vinbär är en ganska ny bekantskap för mig. Så där härligt syrliga och lite annorlunda för ögat än de röda o svarta.

Skicka en kommentar