Blåbär-gröna vinbärsparfait med pepparkaka
Pepparkakstipset fick jag från Malins mat där hon hade ett recept på lingonglass.
Blåbär-gröna vinbärsparfait med pepparkaka
3-4 äggulor
1 dl socker
3 dl naturell yougurt
2 dl vispgrädde
2 dl gröna vinbär (el, röda)
2-3 dl blåbär
2 dl pepparkakskross
Vispa äggulor och socker över vattenbad. Låt svalna. Vispa grädden. Rör ner yogurten i ägg-sockerblandningen och vänd sedan försiktit ner den vispade grädden. Lägg vinbären i en form varva sedan med parfaiten, pepparkakskross och blåbär. Frys in. Stjälps upp i god tid innan servering.
En "Ouna-astelpaju puree-parfait" finns också i frysen förtillfället. D.v.s en äppel-havtornspure-parfait. En ekologisk affär med estniska produkter har nyligen öppnat dörrarna här i närheten. De har en hel del intressant. Kombinationen äppel-havtorn t.ex. Det kunde man ju själv pröva på något år bara havtornsbuskarna vuxit till sig... Gjorde parfaiten enligt receptet ovan men bytte ut bären mot puren som blandades ner i ägg-jogurt-gräddmassan. Tog väl...3-4 msk pure ungefär. Och lämnade bort pepparkakorna.
En "Ouna-astelpaju puree-parfait" finns också i frysen förtillfället. D.v.s en äppel-havtornspure-parfait. En ekologisk affär med estniska produkter har nyligen öppnat dörrarna här i närheten. De har en hel del intressant. Kombinationen äppel-havtorn t.ex. Det kunde man ju själv pröva på något år bara havtornsbuskarna vuxit till sig... Gjorde parfaiten enligt receptet ovan men bytte ut bären mot puren som blandades ner i ägg-jogurt-gräddmassan. Tog väl...3-4 msk pure ungefär. Och lämnade bort pepparkakorna.
3 kommentarer:
Snygg! Smakade säkert fräscht och gott med bären och yoghurten.
Mums filibabba va gott.
Gröna vinbär är en ganska ny bekantskap för mig. Så där härligt syrliga och lite annorlunda för ögat än de röda o svarta.
Skicka en kommentar