21 november 2011

Ät gröt!



Har haft en doftande dag idag. Matdofter på jobbet och dofttema i Sapere-smakskolan för tredjeklassisterna på eftermiddagen med olika doftlekar och annat. Mer om det i ett annat blogginlägg för idag ska det handla om GRÖT! Idag blir här nämligen en liten "grötkampanj" i bloggen. Varför det då? Jo därför att jag ritade en grötbild och för att...

-gröt är billigt
-gröt är hälsosamt
-gröt är mättande
-gröt är en bra fiberkälla
-gröt ger energi
-gröt är ett vettigare alternativ än industriframställda frukostflingor
-havregrynsgröt är enligt senaste rönen "superfood" (om vi måste ta till trendord)
-gamla traditionsrätter som t.ex potatisgröt med råg och en klick lingonsylt är mycket gott!
-korngrynsgröt i ugn är väldigt lättlagat
-bärgröt duger t.om som fin efterrätt
-äppelgröt en delikatess
-spelt (dinkel)- och emmergrötar mättande som bara den
-speltmanna perfekt till en extra näringsrik bärgröt
-julgröt hör julen till

Ja behöver jag säga mer?
Börja eller avsluta dagen med en tallrik gröt eller ät gröt till lunch med bär och en god smörgås till och du mår gott!

Denna vecka blir blogginläggen färre då veckans program är ganska digert ... måste tanka med gröt mellan varven så att jag orkar med allt;)!

5 kommentarer:

Mikaela sa...

Lagade speltgröt av speltpärlor igår. Riktgt gott! Tack för inspirationen!
mikaela

M sa...

Har faktiskt aldrig lagat gröt på speltpärlor(nog använt dem som "ris")men måste pröva! Jag brukar laga på speltflingor som jag köper från kvarnen. Kokar i grötkokare (med vattenbad) och låter det "badda" ganska länge. Spelt och emmer behöver ganska mycket tid på sig.

Mikaela sa...

Det fick nog småputtra i många timmar :) Men riktigt närande och värmande!

Mikaela sa...

Idag blev det korngrynsgrön. Gott!

M sa...

En vanlig havergrynsgröt med blåbär på här, som start i morse...

Skicka en kommentar