Gunilla Lindeberg och Annika Wesslens bok är bra att ta till om man måste laga något i dietväg.
Prövade några recept från boken idag. Bovetekakor, Sandkaka och ett bröd. Men degen till brödet klickade jag istället ut i muffingsformar. (Glutenfri bröddeg skall vara mkt lös!) Lätt att lägga i frysen och bara ta fram någon enstaka vid behov. Tyckte de blev helt o.k.
Bovetekakorna blev goda och spröda
125 g mjölkfritt margarin (men jag tog smör)
1 dl råsocker
1 dl solrosfrö
2 1/2 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
Blanda samman alla ingredienser, låt vila, rulla längder, skär i bitar, rulla till kulor, platta till med gaffel. 200 grader 5-8 minuter.
Gott med solrosfröna, ska pröva laga helt "vanliga kex" också någon dag med solrosfrön i!
Gott med solrosfröna, ska pröva laga helt "vanliga kex" också någon dag med solrosfrön i!