30 maj 2018

Fest- och kalasmat!


"Keep it simple" Laxtårtan med få ingredienser, den godaste av alla! Låt den dra ett dygn i kylskåpet innan den ska ätas.

Nu är det skolavslutning, vårfester och dimissionsdagar i Finland. Jag tycker man ska göra det enkelt för sig om man inte har obegränsat med tid och massor av energi. Inte för mycket, inte för komplicerat, inte för tidskrävande. Ingen idé att stressa. Enkelt är oftas allra bäst! Men gott ska det vara. Här lite ideér och recept som funnits med i bloggen tidigare.

  1. "Tårtfest": laxtårta med äppel och som sött Ellen Svinhufvudskaka och goda lavendelkex
  2. Plockmat/ buffe/ knytkalas och sommarbål
  3. "Skärgårdsbord" med laxsoppa, limpor och bondost. Rabarberpaj och vaniljsås som efterrätt
  4. "Lätt cocktailparty", små smörgåsar med t.ex vildörter eller goda traditionella ägg-anjovis och ostmackor pyntade med nyskördad rädisa och örter. En glasstårta.
  5. ...och inte är det heller fel att helt och hållet skippa festen, gå ut och ät eller  ordna en enkel men"festlig picknick" i parken, huvudsaken att träffas och umgås och skåla in sommaren och att igen ett år i skolbänken klarats av. 

Ps. Viktigt! Gott kaffe och gott humör.




Trevlig fest!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar